စပါးသီးနှံအတွက် မျိုးစေ့ကျွမ်းကျင်မှုဆိုင်ရာကော်မတီ Technical Seed Committee (TSC) တင်ပြရာတွင် ဆောင်ရွက်ရမည့်လုပ်ငန်းနှင့် မှတ်တမ်းကောက်ယူခြင်း
စိုက်ပျိုးရန်ရည်ရွယ်သည့်ဒေသ
ထုတ်လုပ်ဖြန့်ဖြူးရန်ရည်ရွယ်သည့်ဒေသ
ထုတ်ဝေမည့်မျိုး၏ထူးခြားမှုအားဖေါ်ပြနိုင်မည့်ဒေသ
စမ်းသပ်ကွက်ပုံစံနှင့်အရွယ်အစား
|
စမ်းသပ်သင့်သည့်ရာသီ | - ၂ ရာသီ |
|
စမ်းသပ်သင့်သည့်နေရာ | - ၃ နေရာ |
|
စမ်းသပ်သင့်သည့်ဒီဇိုင်း | - RCB |
|
ထပ်ပြုကြိမ် | - မျိုးအရေအတွက်ပေါ်မူတည် |
|
ပထမအကြိမ် | - ထပ်ပြုကြိမ်ဖြင့်စမ်းသပ်ရန် |
|
ဒုတိယအကြိမ် | - ရိုးရိုးယှဉ်ပြိုင်ကွက် |
|
စမ်းသပ်ကွက်အရွယ်အစား | ၉.၆ စတုရန်းမီတာ |
(Plot Size) | (၆မီတာ×၈တန်း) | |
|
စမ်သပ်ကွက်တကွက်လုံးဧရိယာ | မျိုးအရေအတွက် ပေါ်မူတည် |
|
အသုံးပြုသင့်သောစံထားမျိုး | - စမ်းသပ်သည့်ဒေသတွင် စိုက် ပျိုးသူအများစုကြိုက်နှစ်သက် သောမျိုး |
ထူးခြားချက်များစမ်းသပ်ရန်
|
ရေမြုပ်ခံစပါးမျိုး | - ရေမြုပ်၍စမ်းသပ်ရန် |
|
ဆားငံခံစပါး | - ဆားငံဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှုစမ်းသပ်ရန် |
|
ရောဂါဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှု | - ကျွမ်းကျင်ပညာရှင်မှ သက်ဆိုင်ရာ ရောဂါထိုးသွင်းစမ်းသပ်ရန် |
|
ပိုးမွှားဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှု | - ကျွမ်းကျင်ပညာရှင်မှ သက်ဆိုင်ရာ ပိုးများဖြင့် စမ်းသပ်ရန် |
|
ရေအနည်းလိုစပါး | - ရေလိုအပ်မှုစမ်းသပ်ရန် |
|
ရေငတ်ခံနိုင်မှု | - ရေငတ်ခံနိုင်မှုစမ်းသပ်ရန် |
|
အမွှေးနံ့ပါဝင်မှု | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
ထည့်သွင်းဖော်ပြရမည့် အရည်အချင်းလက္ခဏာများ
၁။ | သီးနှံအမည် | - |
၂။ | မျိုးအမည် | - |
၃။ | မွေးမြူရေးလိုင်းနံပါတ် | - |
၄။ | မိဘမျိုးများအမည် | - |
၅။ | မူရင်းဒေသ | - |
၆။ | ရယူခဲ့သည့်အဖွဲ့အစည်း | - |
၇။ | စတင်စမ်းသပ်သည့်ခုနှစ် | - |
၈။ | စမ်းသပ်သည့်ကာလ | - |
၉။ | စမ်းသပ်ခဲ့သည့်ဒေသများ | - |
၁၀။ | အသုံးပြုသည့်စံထားမျိုး | - |
၁၁။ | အသက်ရက် | - |
၁၂။ | အပင်အမြင့် (စင်တီမီတာ) | - |
၁၃။ | အနှံပါပင်ပွား | |
၁၄။ | အနှံအရှည် (စင်တီမီတာ) | |
၁၅။ | တစ်နှံပါသီးလုံး | |
၁၆။ | တစ်နှံပါအောင်စေ့ | |
၁၇။ | အောင်စေ့ (%) | |
၁၈။ | ဆန်စေ့အတိုင်းအတာ | |
ဆန့်စေ့အလျား (မီလီမီတာ) | ||
အနံ (မီလီမီတာ) | ||
အလျား/ အနံ အချိုး | ||
၁၉။ | စပါးစေ့အတိုင်းအတာ | - |
စပါးစေ့အလျား (မီလီမီတာ) | - | |
အနံ (မီလီမီတာ) | - | |
အလျား/ အနံ အချိုး | - | |
၂၀။ | စပါးလုံးအုပ်စု | - |
၂၁။ | အစေ့ (၁၀၀၀) အလေးချိန် ဂရမ် - | - |
၂၂။ | အမိုင်းလို့စ်ပါဝင်မှု (%) | |
၂၃။ | Gelatinization Temperature | |
၂၄။ | Gel Consistency | |
၂၅။ | ဆန်ရည်ဆန်သား | |
၂၆။ | ဆန်ရှည်ထွက်မှုအချိုး | |
၂၇။ | ဆန်ထွက် (%) | |
၂၈။ | စားသုံးမှုအဆင့် | |
၂၉။ | အထွက်နှုန်း (တင်း/ဧက) | |
၃၀။ | မျိုးသစ်၏ထူးခြားကောင်း | |
မွန်သောလက္ခဏာများ | ||
၃၁။ | စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်သည့်ဒေသ | |
၃၂။ | စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်သည့်ရာသီ | |
၃၃။ | ဗီဇပြုပြင်ထားသော သီးနှံ ဟုတ်/ မဟုတ် |
မှတ်တမ်းကောက်ယူနည်းများ
|
ပျိုးရက် | - ပျိုးဘောင်(သို့)ပျိုးခင်းသို့မျိုးစေ့ချရက် |
|
စိုက်ရက် | - စိုက်ခင်းသို့ရွှေ့ပြောင်းစိုက်သည့်ရက်(သို့) တိုက်ရိုက်အစေ့ချစိုက်သည့်နေ့ |
|
၅၀%ပန်းပွင့်ရက် | - အကွက်ငယ်ရှိကောက်ရုံများမှ ၅၀% အနှံ ထွက်သည့်နေ့ |
|
အသက်ရက် | - စမ်းသပ်ကွက်ငယ်၏အတွင်ပိုင်းကောက်ကွက်ပျောက်မရှိသောနေရာမှ မျက်နှာချင်းဆိုင်လေးပင်အားတိုင်းတာရန် |
|
နမူနာယူရန်ကောက်ယူရမည်အပင် | - စမ်းသပ်ကွက်ငယ်၏အတွင်ပိုင်းကောက်ကွက်ပျောက်မရှိသောနေရာမှ မျက်နှာချင်းဆိုင်လေးပင်အားတိုင်းတာရန် |
|
အပင်အမြင့် (စမ) | - အပင်၏အခြေမှ အမြင့်ဆုံးအနှံထိပ်ဖျားထိတိုင်းရန် (အမြီးပါပါက ထည့် သွင်းတိုင်းတာခြင်းမပြုရ) |
|
အနှံပါပင်ပွား | ကောက်ရုံတစ်ရုံရှိ အနှံပါသောပင်ပွားအရေအတွက် |
|
အနှံအရှည် (စင်တီမီတာ) | အနှံ၏အောက်ခြေအဆစ်မှအနှံထိပ်ဖျားထိ (အမြီးပါပါက ထည့်သွင်း တိုင်းတာခြင်းမပြုရ) |
|
တစ်နှံပါသီးလုံး | နမူနာလေးပင်၏ထိပ်ဆုံးအနှံလေးနှံတွင်ပါဝင်သော သီးလုံးအရေအတွက် မှ တစ်နှံတွင် ပါဝင်သော သီးလုံးအရေအတွက်အား ပျမ်းမျှရှာရန် |
|
တစ်နှံပါအောင်စေ့ | တစ်နှံတွင်ပါဝင်သော အောင်မြင်သည့်သီးလုံး အရေအတွက် |
|
အောင်စေ့ (%) | တစ်နှံပါအောင်စေ့အရေအတွက်အား တစ်နှံ ပါသီးလုံးဖြင့် စား၍ ၁၀၀ဖြင့် မြှောက်ရန် |
|
ဆန်စေ့အတိုင်းအတာ | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
စပါးစေ့အတိုင်းအတာ | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
စပါးလုံးအုပ်စု | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
အစေ့ (၁၀၀၀) အလေးချိန် ဂရမ် | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
အမိုင်းလို့စ်ပါဝင်မှုရာခိုင်နှုန်း | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
Gelatinization Temperature | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
Gel Consistency | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
ဆန်ရှည်ထွက်မှုအချိုး | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
ဆန်ထွက် ရာခိုင်နှုံး | ဓါတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စမ်းသပ်ရန် |
|
ရိတ်သိမ်းခြင်း | အကွက်ငယ်တိုင်း၏ဘေးနှစ်တန်းနှင့် အတန်းတိုင်း၏ဘေးအစွန်နှစ်ဖက် မှ အပင်များအားချန်လှပ်၍ အတွင်းရှိ အပင်များရိတ်သိမ်းရန်၊ ရိတ်ကျင်း ရေတွက်ရန်၊ချွေလှေ့ အခြောက်ခံပြီးပါက အစိုဓါတ် ၁၃% ရှိလျှင်ချိန် တွယ်ပါ။ အမှန်ရိတ်သိမ်းသော ဧရိ ယာမှအကွက်ငယ်၏အထွက်ကို ရရှိ ပါမည်။ |
|
အထွက်နှုန်း(တင်း/ဧက) | အကွက်ငယ်အထွက်မှတစ်ဧကအထွက်နှုန်းကို တွက် ချက်ပါ |
|
မျိုးသစ်၏ ထူးခြား ကောင်းမွန်သော လက္ခဏာများ | ပိုး/ရောဂါခံနိုင်ရည်ရှိမှု၊ ရေငတ်ဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှု၊ ရေမြုပ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှု ရက်ပေါင်း၊ ဆားငံဒဏ်ခံနိုင် ရည်ရှိမှုပြင်းအား၊ အမွှေးနံ့ပါဝင်မှုစသည့်ဖြင့် တင်ပြလို သည့်မျိုး၏ထူးခြားမှုများ |
|
စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်သည့်ဒေသ | မည်သည့်ဒေသတွင်စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်ကြောင်း ဖေါ်ပြရန် |
|
စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်သည့်ရာသီ | မည်သည့်ရာသီတွင်စိုက်ပျိုးရန်သင့်တော်ကြောင်းဖေါ်ပြရန် (နွေ/မိုး/မုရင်း) |
|
ဗီဇပြုပြင်ထားသော သီးနှံ ဟုတ်/ မဟုတ် | ဗီဇပြုပြင်ထားသော သီးနှံမဟုတ်ကြောင်းထောက်ခံ ချက်လက်မှတ်တင်ပြရန် |